Nëpër Botë

POGRADEC - STRUGË – OHËR

Tour

Pershkrimi

Dita e parë

Takimi herët në mëngjes, pranë stacionit të trenit Durrës dhe nisja drejt Strugës. E vendosur në qendër të komunës me të njëjtin emër, Struga ndodhet në jugperëndim të Maqedonisë  duke u lagur nga liqeni i Ohrit. Një ndalesë e shkurtër dhe pas kalimit të pikës kufitare të Qafë Thanës. i drejtohemi Strugës. Pasi akomodimit në hotel dhe konsumit të drekës, vizitohet, Grykëderdhja e Drinit të Zi në Ohër dhe rruga e Pazarit të vjetër të qytetit. Më vonë një udhëtim në jetën  e natës së qytetit.

Dita e dytë

Pas mëngjesit, nisja drejt qytetit të Ohrit, ku shenjat e periudhave të ndryshme historike, janë akoma sot evidente. Pas një vizite për të parë, Portën e Qytetit të Vjetës dhe Teatrin antik, një ngjitje në Kalanë e Samuelit, ku panorama është mbresëlënëse. Një vizitë në Bazilikatën e vjetër Kristiakne dhe Shën Pantaleimon para se të nisemi drejt Shën Naumit. Një vizitë në vendin shpresës për shërimin nga sëmundjet , i shoqëruar më një sërë fotosh panoramike.

Më vonë drejtohemi drejt kufirit shqiptar, ku nën pikën turistike të Drilonit, mes burimeve me ujë të kristaltë dhe mjellmave elegante, shijohet gatimi i Koranit, një lloja peshku që rritet vetëm në liqenin e Ohrit.

Pas dreke, një vizitë tek “ Teto Ollga” në Tushemisht, për të parë ambientet ku është zhiruar filmi shqiptar” Zonja nga Qyteti” dhe  për të parë Kishën Shën Pantaleon të shekullit të 6-të me dyshemenë e saj me mozaik origjinal. Nisja drejt destinacionit fillestar dhe mbërritja në Durrës në orët e vona të mbrëmjes.

Detaje specifike

Udhetimi Avion
Kohezgjatja ---

Vendi

Ballkani

Pagesa Online

Paguani nepermjet PayPal edhe nese nuk keni llogari PayPal. Mund te perdorni karten e kreditit ose debitit per te kryer transaksionin pa krijuar llogari.

Dea imobiliare

Kontakte

Adresa: Bulevardi Epidamn,Lagja 3, Nr 101, Durres Al
Tel: +355 5 2 230386
Mob: +355 69 60 53 395

Please publish modules in offcanvas position.